2024 – XII Col·loqui Internacional Verdaguer

Dins Col·loquis
14-16 de novembre de 2024 / El Vendrell-Vic-Folgueroles

Guimerà, Verdaguer. Institució i internacionalització de la literatura catalana

La cadència triennal dels col·loquis de la Societat Verdaguer fa coincidir, el 2024, el XII Col·loqui Internacional Verdaguer amb la commemoració del centenari del traspàs d’Àngel Guimerà. L’avinentesa, doncs, propicia que la nostra vinent trobada acadèmica quedi articulada a l’entorn d’aquests dos coetanis. Més específicament, proposem de fer atenció a la seva condició d’agents decisius de la configuració de l’espai literari català contemporani: de la seva mateixa institució com a tal (en el curs d’una complexa convivència de les lògiques simbòliques de la Renaixença amb les del mercat literari) i de la seva projecció internacional (amb l’episodi categòric de la candidatura de Guimerà al Nobel).

Àmbits:
1. La renovació de la cultura del renaixencisme
2. La internacionalització de la literatura catalana
3. Guimerà, Verdaguer: apropiacions, retroactivitats, presències

CIRCULARS I INSCRIPCIÓ

2a Circular (desembre de 2023)

Termini de presentació dels resums de les comunicacions d’uns 1.500 caràcters amb espais (per correu electrònic societat.verdaguer@uvic.cat) abans del 30 d’abril de 2024. Es notificarà abans del 31 de maig de 2024 si les comunicacions han estat acceptades.

S’HA ALLARGAT EL TERMINI DE PRESENTACIÓ DE PROPOSTES FINS AL DIA 18 DE MAIG.

La durada de l’exposició oral de les comunicacions serà de 15 minuts. El text de la comunicació, per ser considerat per a la publicació posterior a l’Anuari Verdaguer. Revista d’estudis literaris del segle XIX, s’ha d’enviar com a màxim el dia 30 de novembre de 2024, no podrà sobrepassar les 15 pàgines de 2.100 caràcters amb espais i només s’acceptaran les que s’ajustin a les normes de l’Anuari. El comitè organitzador es reserva la decisió última de publicació de les contribucions.

Inscripció

  • Amb comunicació: 100 € —certificat de participació
  • Sense comunicació: 60 € (40 € per a membres de la Societat Verdaguer, d’Amics de Verdaguer de Folgueroles i de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, i 25 € per a estudiants) —certificat d’assistència
  • Inscripció sense certificat: 15

Matrícula en línia: informació sobre la matrícula a la tercera circular

(Cartell. Disseny de Ton Granero)

————————————————————————————————————————–

1a Circular (juliol de 2023)

Comitè organitzador

Ramon Bacardit (SV), Jordina Boix (FJV), Núria Camps (UVic-UCC), Roger Canadell (UOC), Daniel Casals (SCLL/UAB), Enric Ciurans (UB), Francesc Cortès (UAB), Enric Gallén (UPF), Neus Oliveras (SV), Teresa-M. Sala (UB), Biel Sansano (UA), Àngels Santacana (Aj. del Vendrell), Joan Santanach (UB), Magí Sunyer (URV), M. Àngels Verdaguer (UVic-UCC)

Comitè científic

Carme Bernal (UVic-UCC), Francesc Codina (UVic-UCC), Josep M. Domingo (UB), Roger Friedlein (Ruhr-Universität Bochum), Mònica Güell (Université Paris-Sorbonne), Manuel Jorba (UAB), Ramon Pinyol (UVic-UCC/IEC), Damià Pons (UIB), Patrizio Rigobon (Università Ca’ Foscari Venezia), Rafael Roca (UV), Anna Sawicka (Uniwersytet Jagielloński w Krakowie), Margalida Tomàs (SV), Pilar Vélez (RABLB)

Seu del Col·loqui

Secretaria i Seu:

Universitat de Vic / Societat Verdaguer
C. Laura 13. 08500 VIC 
societat.verdaguer@uvic.cat / Tel.: 93 886 12 22 / www.societatverdaguer.cat

Organitzen i col·laboren

Organitzen: Societat Verdaguer / Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic-UCC / Societat Catalana de Llengua i Literatura (IEC)

Amb la col·laboració de: Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles / Grup de recerca Glossa (UVic-UCC) / Casa Museu Àngel Guimerà / Ajuntament del Vendrell / Institut d’Estudis Catalans / Centre de Recerca en Arts Escèniques (UAB)