2021 – XI Col·loqui Internacional Verdaguer

Dins Col·loquis
11-13 de novembre de 2021 / Barcelona-Vic-Folgueroles

VERDAGUER: APROPIACIONS I PRESÈNCIES

S’havia de celebrar del 5 al 9 de novembre de 2020 i se celebrarà de l’11 al 13 de novembre de 2021

L’onzè Col·loqui Internacional Verdaguer convida a explorar aquella “espessa voluntat de romandre entre nosaltres” (escrivia Perejaume) del poeta Verdaguer. Proposa la indagació en l’ampli ventall de les continuïtats creatives (les dels crítics i dels estudiosos incloses) en què ha anat projectant-se aquell que al seu torn se sabia agent en “l’àurea cadena de la tradició literària”, les maneres amb què ha estat apropiada la seva presència i les condicions de l’exposició a la seva obra —la digitosfera inclosa. Invita, en fi, a cent setanta-cinc anys del naixement de Verdaguer, a examinar la mesura i les maneres com ens ha interpel·lat i ens interpel·la, les característiques del diàleg que hi hem establert, les transferències de què ha estat objecte i les contingències del sentit de la seva figura i dels seus escrits.

Àmbits:
1. L’acció social. Els usos de Verdaguer en l’esfera pública.
2. La literatura primària. La poesia, la narrativa, el teatre.
3. La literatura secundària. La traducció, l’erudició, la
crítica, la història, l’assaig.
4. Les arts. La música, la pintura, l’escultura, el dibuix, l’arquitectura,
l’escena, el cinema.
5. Altres recerques sobre Verdaguer

CIRCULARS I INSCRIPCIÓ

1a Circular (2020)

2a Circular (actualitzada per a 2021)

2a Circular per a 2021
(AMPLIACIÓ DEL TERMINI DE PROPOSTES DE COMUNICACIÓ – 30 de juny de 2021

*******

3a Circular. DARRERA CIRCULAR (octubre de 2021), amb el programa detallat

————————————————————————————————————————–

INSCRIPCIÓ en línia. Cal omplir les dades del formulari següent:

https://forms.creacongresos.com/xi-col-loqui-internacional-verdaguer/

   Amb comunicació: 120 € —certificat de participació.
   Sense comunicació (inscripció assistent general): 90 € —certificat d’assistència.
   Sense comunicació (inscripció assistent general): 60 € per a membres de la Societat Verdaguer, d’Amics de Verdaguer de Folgueroles i de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, i 25 € per a estudiants —certificat d’assistència.

Comitè organitzador

Jordina Boix (Fundació Jacint Verdaguer), Daniel Casals (Societat Catalana de Llengua i Literatura), Francesc Codina (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya), Francesc Cortès (Universitat Autònoma de Barcelona), Josep M. Domingo (Universitat de Barcelona), Enric Gallén (Universitat Pompeu Fabra), Manuel Llanas (Societat Catalana de Llengua i Literatura), Ramon Pinyol (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya), Joan Safont (Universitat de Girona/Ateneu Barcelonès), Teresa-M. Sala (Universitat de Barcelona), Magí Sunyer (Universitat Rovira i Virgili), M. Àngels Verdaguer (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya).

Comitè científic

Enric Cassany (Universitat Autònoma de Barcelona), Roger Friedlein (Ruhr-Universität Bochum), Mònica Güell (Université Paris-Sorbonne), Manuel Jorba (Universitat Autònoma de Barcelona), Patrizio Rigobon (Università Ca’ Foscari Venezia), Joan Santanach (Universitat de Barcelona), Anna Sawicka (Uniwersytet Jagiellon´ski w Krakowie), Margalida Tomàs (Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona), Ricard Torrents (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya), Eliseu Trenc (Université de Reims Champagne-Ardenne), Pilar Vélez (Museu del Disseny de Barcelona).

Seu del Col·loqui

Secretaria i Seu:

Universitat de Vic / Societat Verdaguer
Masia de la Torre dels Frares. C. Perot Rocaguinarda, 17. 08500 VIC 
societat.verdaguer@uvic.cat / Tel.: 93 886 12 22 / www.societatverdaguer.cat

Organitzen i col·laboren

Organitzen: Societat Verdaguer / Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic-UCC / Societat Catalana de Llengua i Literatura

Amb la col·laboració de: Fundació Jacint Verdaguer / Grup de recerca TEXLICO / Grup de recerca GELIV / Grup de recerca GRACMON / Secció Històrico-Arqueològica (IEC) / Ajuntament de Vic / Museu de l’Art de la Pell / Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya)