2011 – VIII Col·loqui Internacional Verdaguer

Dins Col·loquis
10-12 de novembre de 2011 Barcelona-Vic-Folgueroles

La mirada social de Verdaguer. De Caritat (1885) a En defensa pròpia (1897)

La Societat Verdaguer i la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic convoquen per als dies 10-12 de novembre de 2011 el VIII Col·loqui Internacional Verdaguer “La mirada social de Verdaguer. De Caritat (1885) a En defensa pròpia (1897)”.

Els àmbits temàtics es concreten en aquestes quatre seccions:

I. Conflicte i pensament social.
II. La mirada social en la literatura.
III. La mirada social en les arts.
IV. Verdaguer: de Caritat (1885) a En defensa pròpia (1897).

Dijous, 10 de novembre
Matí i Tarda (Institut d’Estudis Catalans): Sessió d’inauguració  
Divendres, 11 de novembre
Matí i Tarda (Universitat de Vic)
Vespre (Teatre L’Atlàntida de Vic) 20 h – introducció a Canigó a càrrec de Francesc Codina 20,30 h – recital Lluís Soler diu Canigó
Dissabte, 12 de novembre
Matí (Folgueroles): Sessió de clausura

Ponents:
Francisco Vidal Sánchez (Universitat de Granada)
Pere Gabriel (Universitat Autònoma de Barcelona)
Jordi Castellanos (Universitat Autònoma de Barcelona)
Eugenio Burgio (Universitat “Ca’ Foscari”, Venècia)
Teresa-M. Sala (Universitat de Barcelona)
Ramon Pinyol (Universitat de Vic)
Ricard Torrents (Universitat de Vic)

Termini de presentació dels resums de les comunicacions d’uns 1.500 espais aproximadament (per correu electrònic societat.verdaguer@uvic.cat): 15 de maig de 2011. Es notificarà abans del 30 de juny de 2011 si les comunicacions han estat acceptades.

La durada de l’exposició oral de les comunicacions serà de 15 minuts. El text de la comunicació, per ser considerat per a la publicació posterior a l’Anuari Verdaguer. Revista d’estudis literaris del segle XIX, s’ha d’enviar com a màxim el dia 12 de novembre de 2011 i no podrà sobrepassar les 15 pàgines de 2.100 espais. El comitè organitzador es reserva la decisió última de publicació de les contribucions escrites.

CIRCULARS

Comitè organitzador

Ramon Pinyol (UVic), Josep M. Domingo (UdL), Pere Gabriel (UAB), Enric Gallén (UPF), Manuel Jorba (UAB), Rafael Roca (UV), Magí Sunyer (URV), Carme Torrents (FJV), M. Àngels Verdaguer (UVic)

Comitè científic

Ricard Torrents (Universitat de Vic / President), Francesc Fontbona (Biblioteca de Catalunya), Roger Friedlein (Ruhr-Universität Bochum), Jordi Larios (University of London), Josep Massot (Abadia de Montserrat), Joan Peytaví (Universitat de Perpinyà), Damià Pons (Universitat de les Illes Balears), Patrizio Rigobon (Università Ca’ Foscari Venezia), Lourdes Sánchez (Universidad de Granada), Anna Sawicka (Uniwersytet Jagielloński w Krakowie), Pilar Vélez (Museu Frederic Marès)

Seu del Col·loqui

Universitat de Vic / Societat Verdaguer. Carrer de la Laura 13, 08500 Vic.

Organitzen i col·laboren

Societat Verdaguer / Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic / Societat Catalana de Llengua i Literatura / Fundació Jacint Verdaguer (Casa Museu Verdaguer de Folgueroles) / Ajuntament de Fogueroles.