Teodor Llorente: Escriptor de l’any 2011

Es preparen els actes dedicats a l’Escriptor de l’Any 2011, que giraran al voltant de Teodor Llorente (València 1836-1911). Entre d’altres, hi treballa des de fa mesos Rafael Roca Ricart, membre de la Societat Verdaguer.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va donar una notícia
genèrica sobre els actes de l’Any Llorente, que tindran lloc especialment a la tardor de 2011.

Tres articles a la premsa sobre Teodor Llorente i la Renaixença valenciana: “Teodor Llorente, el poeta“, “La mort i l’herència de Teodor Llorente” i “Visca Llorente! Visca València!

NOVA EDICIÓ 2011
Lo foc sagrat de la fe. Antologia de poesia religiosa de Teodor Llorente, introducció i selecció de Rafael Roca (Editorial Denes). Invitació a la presentació (València, 8 de juny de 2011). Vegeu la crònica de l’acte al bloc de la col·lecció Rent, clicant a aquest enllaç.

Una exposició per a l’any de Teodor Llorente
La comissió encarregada de preparar els actes dedicats a l’Escriptor de l’Any 2011, que enguany giraran al voltant de Teodor Llorente (València 1836-1911), ja treballa en el contingut del programa que, com en edicions anteriors, comptarà amb una gran exposició centrada en la producció literària, periodística, política i professional d’un dels màxims impulsors de la Renaixença valencianista.

Igualment, l’exposició s’acompanyarà d’un catàleg monogràfic que, amb el títol “Llorente al llarg del temps” reunirà més de setanta treballs pertanyents a seixanta-cinc autors diferents, que tractaran sobre la vida i l’obra de l’escriptor i la seua influència i repercussió en la vida social valenciana de finals del segle XIX a l’actualitat.

La comissió, presidida per l’acadèmic Antoni Ferrando, preveu la publicació d’una antologia poètica divulgadora de Llorente, una unitat didàctica, un còmic, una auca i un documental de televisió.

Dins: “L´Acadèmia de la Llengua dedica una jornada a Josep Piera”, Levante-EMV, dijous 7 d’abril de 2011.