Quinzena literària. Festa Verdaguer 2012

Aquest any, la festa dedicada a Jacint Verdaguer celebra 60 anys i vol recordar el naixement del poeta de Folgueroles amb un programa ple de propostes per a petits i grans. Els actes dedicats a Verdaguer van començar a celebrar-se de manera continuada a partir del cinquantenari de la mort del poeta, l’any 1952. Es van mobilitzar les màximes autoritats civils i eclesiàstiques, es van fer edicions especials de llibres i es van posar les bases d’una tradició que ha arribat fins avui.

De les primeres celebracions en resten plaques amb poemes de Verdaguer arreu del poble i un seguit de tradicions i actes entre els quals destaquem: L’Arbre de Maig, el Concurs de Rams, el Ballet de Folgueroles, el Mercat del Llibre Vell de Poesia, les Flors del Desvari i la Caminada pels llocs Verdaguerians.

Per primera vegada, el diumenge de la festa, s’uniran a la plaça la Literatura i la Gastronomia amb el Mercat i tast de pagès, un mercat a l’aire lliure que, al costat del Mercat del Llibre Vell de Poesia, permetrà adquirir o degustar in situ els productes de la nostra terra. S’hi podrà esmorzar, fer el vermut, dinar, berenar o fer un tast dels productes més valorats de la Plana de Vic. També hi haurà un espai dedicat a la mainada a l’entorn de l’Arbre de Maig on es realitzaran Tallers de jocs tradicionals.

18 de maig
Dia internacional dels museus
Conferència
19 de maig
Reunió plenària de la Societat Verdaguer
Conferència
Arbre de Maig
Concert
20 de maig
Festa Verdaguer
Mercat del Llibre Vell de Poesia
Mercat i tast de pagès
Concert
25 de maig

Conferència
26 de maig
Performance poètica: Flors del Desvari
27 de maig
Caminada Verdagueriana

Programa (PDF)
Postal Mercat del Llibre vell de poesia (PDF)