Manuel Llanas, nou president de la Societat Catalana de Llengua i Literatura

En les eleccions celebrades el 27 de novembre, el Dr. Manuel Llanas, membre de la Societat Verdaguer i professor de les Facultats d’Educació, Traducció i Ciències Humanes i d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic, va ser escollit nou president de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (SCLL), filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

La SCLL, nascuda amb el propòsit d’estudiar tots els aspectes relatius a la llengua i a la literatura catalanes, centra l’activitat en l’organització de col·loquis, taules rodones o cursets monogràfics. Sovint, en l’organització hi participen altres entitats, com ara la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris i Societat Verdaguer (institucions vinculades a la UVic), amb les quals la SCLL col·labora en la convocatòria de les Jornades d’Intercanvi Cultural i en els Col·loquis Internacionals Verdaguer. Aquesta col·laboració mútua s’estendrà, ben aviat, al II Col·loqui Internacional Miquel Martí i Pol, previst per a l’octubre de 2013.

La SCLL (http://scll.iec.cat/) compta, a més, amb una publicació pròpia, Llengua & Literatura, una de les revistes més acreditades dins l’àmbit de la filologia catalana que ara es publica digitalment (accés a la revista).