Festa Verdaguer. Quinzena literària 2013

La festa homenatge a Verdaguer pren, aquest any, un sentit reivindicatiu. Som hereus de la llengua de Verdaguer és el lema de l’exposició que es podrà veure a l’Escola i que recull activitats que defensen la immersió lingüística i reafirmen el compromís de la societat envers la nostra llengua.

Presentarem l’edició crítica En defensa pròpia vol. 17 de les Obres Completes que ens recorda que Jacint Verdaguer fou perseguit, humiliat, tractat de boig i condemnat a l’exili de la Gleva per mantenir-se fidel als seus ideals. Ell es defensà escrivint i el seu cas va saltar a la premsa, va commoure tothom i es convertí en un dels símbols més populars de la nostra cultura. Admirat per tots els escriptors de la nostra llengua com Salvador Espriu, el poeta de La pell de brau, que deia: “Verdaguer és una figura que crema així que es toca, i es fa impossible no apassionar-s’hi.”
Compartirem l’experiència d’un escriptor contemporani, Salem Zènia, perseguit per expressar-se en amazic (berber) i que viu refugiat a Barcelona.

Celebrarem el 10è aniversari del Mercat de Llibre Vell de Poesia i ens unirem amb Roda de Ter en la commemoració del 10è aniversari de la mort de Miquel Martí i Pol amb la Caminada a les envistes del Ter: Verdaguer i Martí i Pol que recorre el paisatge dels dos poetes.

Programa