En record de Joaquim Molas, el doctor Molas

Estimats socis de la Societat Verdaguer. 

M’ha trucat en Ramon Pinyol per dir-me que s’ha mort en Joaquim Molas i que si vull comunicar-ho a la Societat Verdaguer. Doncs, sí: amigues, amics de la Societat Verdaguer, amb tot el dolor us faig saber que aquest vespre ha mort el doctor Joaquim Molas i Batllori, en Molas, el doctor Molas, en Quimet Molas, l’amic i el savi. Dimecres passat el vaig anar a veure i m’esperava impacient per a donar-me el llibre sobre la figura del seu avi Emili Molas i Bergés (1870-1918). Se sentia com al final d’una missió acomplerta. Amb aquest llibre, em deia, «tanco la meva…» i no li sortia la paraula, fins que l’ha trobada assentint a la proposta, «tanco la meva carrera», que li feia la Maria. Amb ella i amb l’Isidre, que vaig trobar a la sortida de l’ascensor, conveníem que aguantava, i com!, l’últim embat del mal.

Amigues, amics. Des de la Junta de govern de la Societat Verdaguer, amb Ramon Pinyol i M. Àngels Verdaguer, volem compartir amb l’esposa, Maria Capdevila, el germà Isidre, i tots vosaltres consocis el dol de la mort d’un dels fundadors de la nostra Societat.

Amb salutacions amicals. 
Ricard Torrents
Barcelona, 16 de març de 2015

Recull d’escrits i notes amb motiu de la mort del Dr. Joaquim Molas, mestre de tots i membre fundador de la Societat Verdaguer

Fundació Jacint Verdaguer

L’Avenç, 17 de març de 2015 
      (Manuel Llanas i Josep M. Muñoz. Entrevista a Joaquim Molas “Joaquim Molas o la construcció d’una nova tradició literària”, setembre de 2000)

L’Apunt, UVic-UCC, 18 de març de 2015
      (Conté l’entrevista de Manuel Vega, gener de 2014)

Institució de les Lletres Catalanes

Òmnium Cultural

Diverses notes i notícies a El Punt Avui,a l’AraVilaweb.catEl Paísa Núvol(17 de març i 18 de març), a El Periódico i a La Vanguardia.

Per al record…
Joaquim Molas a Endrets. Geografia Literària dels Països Catalans (textos, obres i vídeos, especialment la conversa amb Josep M. Benet i Jornet–)