Bases del IV Premi Verdaguer de Recerca

Un cop aprovades pel patronat de la Fundació Jacint Verdaguer, s’acaben de publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) les bases del IV Premi Verdaguer de Recerca, que s’adreça a persones que vulguin preparar l’edició crítica d’una obra de Jacint Verdaguer segons els criteris establerts per la Societat Verdaguer i té una dotació de 12.000€.

La convocatòria es farà pública passats els 20 dies d’exposició pública de les bases. A partir d’aquella data es podran enviar a info@verdaguer.cat els treballs candidats, fins al 16 d’octubre de 2024.

A la tardor es farà públic el veredicte del premi d’aquest 2024 i el guardó es lliurarà en el marc del XII Col·loqui Internacional Verdaguer, el 16 de novembre a Folgueroles.

Vegeu https://www.verdaguer.cat/noticies/publicades-les-bases-del-iv-premi-verdaguer-de-recerca/494

*****************************************************************************

El Premi Verdaguer de Recerca es publica cada dos anys. Es va iniciar el 2017 i té per objectiu fomentar la investigació sobre la figura i l’obra de Jacint Verdaguer i el seu paper essencial en la vertebració de la cultura del nostre país, sempre amb el propòsit d’incentivar noves mirades sobre l’autor i la seva obra.

III Premi Verdaguer de Recerca 2022 per a Jaume Coll Mariné: https://www.verdaguer.cat/noticies/jaume-coll-marine-guanya-el-iii-premi-verdaguer-de-recerca/425

L’obra i l’estudi premiats són publicats dins la col·lecció Obra Completa en Edició Crítica de Jacint Verdaguer (OCEC), per Verdaguer Edicions / Societat Verdaguer.