Actualitat
Actualitat
 • Actualitat 2017
 • Vegeu altres anys
Agenda
 • X Col·loqui Internacional Verdaguer ESCRIPTURES IL·LUMINADES
  Novembre de 2017

  El curs de l’obra de Verdaguer, i la seva peripècia vital ajudant-hi, acaben ubicant el poeta que venia de l’hàlit primaveral del romanticisme al punt liminar d’una experiència ajustada al sumari mallarmeà ―solitude, récif, étoile―: l’estranyament del món, un personal descens a l’infern, el reconeixement de la impossibilitat del poema i, així, de la seva condició d’ideal inassolible. Una escena, doncs, tota moderna a la qual Verdaguer ret els comptes pertinents: l’exploració del llenguatge i de les poètiques, l’atenció al mistèric, la pulsió herètica i heterodoxa, l’afirmació antiburgesa.

  El X Col·loqui Internacional Verdaguer convoca l’estudi d’aquelles escriptures il·luminades, atentes als marges i a les fronteres, en l’univers de la creació literària i també en la història dels moviments socials, del pensament i l’art, al llarg del vuit-cents i a les dues primeres dècades del segle xx.

  Proposem d’organitzar els treballs en les següents seccions:

  I Història social i literatura. Literatures i moviments de frontera. Bogeria i literatura. Literatures perseguides. Literatures altres. Literatures transgressores. Literatures deuterocanòniques. Literatures automàtiques. Literatures esotèriques. 

  II Pensament, art i literatura. Grans «il•luminats» i grans «entenebrits». Literatura i psiquiatria. Literatura i demència. Espiritualisme. Literatures místiques en el cristianisme, el budisme, altres religions.

  III Jacint Verdaguer. Revelacions, exorcismes i visions. Verdaguer místic. Poesia i modernitat.

  Termini de presentació dels resums de les comunicacions d’uns 1.500 espais aproximadament (per correu electrònic societat.verdaguer@uvic.cat) abans del 18 de juny de 2017. Es notificarà abans del 30 de juny de 2017 si les comunicacions han estat acceptades.

  SEGONA CIRCULAR

  Primera circular

Notícies
No hi ha notícies publicades al 2017